خانه / لیست مقالات /

نکات مدیریت قوانین حد مجاز ماده 6 سامانه مودیان مالیاتی و عدول و عدم عدول از آن



نکات مدیریت قوانین حد مجاز ماده 6 سامانه مودیان مالیاتی و عدول و عدم عدول از آن-عکس
نکات مدیریت قوانین حد مجاز ماده 6 سامانه مودیان مالیاتی و عدول و عدم عدول از آن
نکات مدیریت قوانین حد مجاز ماده 6 سامانه مودیان مالیاتی و عدول و عدم عدول از آن در صورتی که شما خریدار/مشتری فاکتور ارسالی به سامانه مودیان باشید،&nb…
تاریخ نگارش : 1403/08/20 توسط : تیم سامانه لیمو

نکات مدیریت قوانین حد مجاز ماده 6 سامانه مودیان مالیاتی و عدول و عدم عدول از آن

در صورتی که شما خریدار/مشتری فاکتور ارسالی به سامانه مودیان باشید، ممکن است با این پیام مواجه شوید که «به دلیل عبور از حد مجاز ماده 6 قانون مالیات های مستقیم، در صورت تایید این صورت حساب اعتبار مالیاتی برای شما درنظر گرفته نمی شود. آیا مایل به تایید هستید؟

یعنی اگر مودی/فروشنده فرستنده ی فاکتور الکترونیکی، در وضعیت عبور از حد مجاز ماده 6 سامانه مودیان باشد، پرداخت مالیات بر ارزش افزوده آن صورتحساب برای خریدار منظور نمی شود.

طبق ماده 6 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان (جمع صورتحساب های الکترونیکی صادره توسط هر مودی در هر دوره مالیاتی نمی تواند بیشتر از سه (3) برابر فروش اظهار شده وی در دوره مشابه سال قبل، که مالیات آن به سازمان پرداخت شده یا ترتیب پرداخت آن داده شده است، باشد.

جمع صورتحساب های الکترونیکی صادرشده در هر دوره مالیاتی برای واحدهای جدید التأسیس یا واحدهای فاقد سابقه مالیاتی نمی تواند بیش از سه برابر معافیت سالانه موضوع ماده (101) قانون مالیات های مستقیم باشد.
اما به موجب اطلاعیه شماره 11 و بنا به لایحه تسهیل در قانون سامانه مودیان مالیاتی و پایانه های فروشگاهی، حد مجاز ماده 6 کارپوشه مالیاتی به شرح زیر تغییر یافت.

اطلاعیه شماره 11 سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی - محاسبه اولیه و افزایش حد مجاز موضوع ماده 6 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

نظر به سوالات و مکاتبات متعدد مودیان و ادارات کل در رابطه با حد مجاز موضوع ماده 6 قانون پایانه‏های فروشگاهی و سامانه مودیان، به استحضار می رساند؛ بر اساس قانون و آیین نامه اجرایی اصلاحی ماده 6  قانون موصوف و با عنایت به لایحه تسهیل تکالیف مودیان در اجرای قانون پایانه­ های فروشگاهی و سامانه مودیان که در جلسه مورخ 26/04/1402 به تصویب نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی رسیده و ادامه روند و ابلاغ آن منوط به تایید شورای نگهبان می‏باشد،  نحوه محاسبه حد مجاز اولیه و افزایش آن بشرح ذیل محاسبه و در سامانه اعمال می‏گردد:

مفهوم عدول و عدم عدول از حد مجاز ماده 6

عدول از حد مجاز ماده 6 به معنای تجاوز فروشنده از سقف تعیین‌شده در قانون برای اعتبار مالیاتی است. این وضعیت زمانی رخ می‌دهد که فروشنده از حدود مشخص‌شده در سامانه مودیان یا قوانین مالیاتی عبور کرده باشد.

عدم عدول به معنای رعایت کامل سقف تعیین‌شده و پایبندی به الزامات قانونی است. در این حالت، فروشنده همچنان موظف به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده است، اما خریدار اعتباری بابت این مالیات دریافت نمی‌کند.

عدول: اگر فروشنده حد مجاز را رد کرده باشد، صورتحساب صادره از سوی او اعتبار ارزش افزوده برای خریدار نخواهد داشت. در این حالت، خریدار باید به فروشنده اطلاع دهد تا صورتحساب اصلاحی صادر کند، یا فروشنده خود باید اقدام به صدور صورتحساب اصلاحی نماید. اصلاح صورتحساب به عهده فروشنده است، اما اطلاع‌رسانی از سوی خریدار می‌تواند فرآیند اصلاح را تسریع کند.

عدم عدول: در صورتی که فروشنده حد مجاز را رعایت کرده باشد، اعتبار ارزش افزوده برای خریدار محاسبه می‌شود. اگر صورتحسابی عدول شده باشد یا مشکلی داشته باشد، فروشنده باید پس از افزایش حد مجاز (که می‌تواند از طریق پرداخت نقدی از طریق درگاه سازمان یا چک صیادی انجام شود)، یک صورتحساب اصلاحی صادر کند. تایید یا عدم تایید صورتحساب‌های اصلاحی توسط خریدار تأثیر مستقیم بر وضعیت مالیاتی و اعتبار ارزش افزوده خواهد داشت.

اگر جمع صورتحساب در یک دوره مالیاتی از حد مجاز فراتر برود، مالیات بر ارزش افزوده برای کالاها و خدمات مازاد نباید در صورتحساب ذکر شود و این مبلغ برای خریدار اعتبار محسوب نمی‌شود. با این حال، فروشنده باید کل مالیات بر ارزش افزوده مربوطه را پرداخت کند.

برای اینکه خریدار بتواند از اعتبار مالیاتی بهره‌مند شود، فروشنده باید حد مجاز فروش را بر اساس مقدار فروش کالا و خدمات مشمول مالیات افزایش دهد و سپس صورتحساب الکترونیکی اصلاحی صادر کند. اعتبار مالیاتی برای خریداران تنها در صورتی معتبر است که در سامانه مودیان ثبت شده باشد. چنانچه فروشنده صورتحسابی صادر کند که حد مجاز فروش را رعایت نکرده باشد، اعتبار برای خریدار در نظر گرفته نخواهد شد.

در صورتحساب‌هایی که به صورت نسیه هستند، میزان فروش تا زمانی که پرداخت نشده و تأیید طرفین انجام نشود، در محاسبات حد مجاز فروش در نظر گرفته نخواهد شد.

محاسبه حد مجاز اولیه ماده 6 قانون سامانه مودیان:

1 . یک روز قبل از شروع دوره مالیاتی، فروش اظهار شده دوره مشابه سال قبل که مالیات آن به سازمان پرداخت یا ترتیب پرداخت گردیده از طریق سرویس‏های مرتبط فراخوان می‏گردد.

2 . با عنایت به ماده 9 لایحه تسهیل، در صورت پرداخت یا ترتیب پرداخت مالیات ابرازی، 5 برابر فروش موصوف به عنوان حد مجاز اولیه در کارپوشه مودی قابل نمایش خواهد بود. در صورتی که مالیات مشابه سال قبل به طور کامل پرداخت نشود به نسبت آن میزان از مالیات پرداخت شده، 5 برابر حد مجاز فروش محاسبه و در کارپوشه نمایش داده می ‏شود.
3.برای مودیان واحدهای جدیدالتاسیس، واحدهایی که فاقد سابقه مالیاتی باشند و مودیانی که فروش اظهارشده دوره مشابه سال قبل آنان که مالیات آن را به سازمان پرداخت یا ترتیب پرداخت نموده لیکن این فروش ابرازی کمتر از معافیت سالانه موضوع ماده (101) قانون مالیات‏های مستقیم باشد؛ 5 برابر معافیت سالانه موضوع ماده (101) به عنوان حد مجاز اولیه در کارپوشه مودی نمایش داده می ‏شود.

سامانه صدور و ارسال صورتحساب الکترونیکی رایگان و تحت وب لیمو

پیامدهای عدول از حد مجاز ماده 6

برای فروشنده:

الزام به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده برای کل مبلغ فروش.

نیاز به افزایش حد مجاز ماده 6 برای تطابق با الزامات قانونی.

برای خریدار:

عدم تعلق اعتبار مالیاتی.

تاثیر منفی بر محاسبات مالیاتی و برنامه‌ریزی مالی.

درخواست افزایش حد مجاز ماده 6 کارپوشه مالیاتی:

1 . صدور صورتحساب الکترونیکی بیش از حد مجاز تعیین گردیده برای کلیه مودیان، منوط به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده متعلقه یا تعیین ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی یا ارائه تضامین کافی خواهد بود، در غیر این صورت به صورتحساب الکترونیکی صادر شده اعتبار مالیاتی تعلق نمی ‏گیرد.

2 . تدابیر لازم جهت افزایش حد مجاز در فرآیند ماده 6 در سامانه مودیان پیش ‏بینی گردیده است. لیکن تا پیاده‏ سازی کامل این بخش در کارپوشه، شایسته است ادارات کل در صورت ادعای مودیان مبنی براخطار پرشدن حد مجاز و یا در خواست افزایش سقف مورد نظرضمن اخذ مدارک و مستندات اقدامات به شرح ذیل را ملحوظ نمایند:

  • الف) در خواست رفع اخطار پیام پرشدن حد مجاز و عدم تخصیص اعتبار، صرفا از طریق شخص صادرکننده صورتحساب الکترونیکی(فروشنده کالا/خدمات) مطرح گردد نه از سوی خریدار. خریدار در صورت مواجه شدن با پیام مورد اشاره در زمان واکنش به صورتحساب، در صورت تمایل و به جهت تخصیص اعتبار به صورتحساب با شرایط عبور از حد مجاز ماده 6، می ‏توانند نسبت به رد صورتحساب اقدام نماید. فروشنده پس از افزایش حد مجاز،  در ابتدا می بایست صورتحساب رد شده توسط خریدار را ابطال نموده و سپس نسبت به صدور صورتحساب جدید(دارای اعتبار مالیاتی) اقدام نماید.
  • ب) فروش مشمول مالیات ابرازی دوره مشابه سال قبل مودی و مالیات پرداخت یا ترتیب پرداخت شده متناظر آن بررسی گردد و در صورت داشتن بدهی، ابتدا اقدامات لازم در خصوص پرداخت یا ترتیب پرداخت مانده بدهی صورت پذیرد تا مودی از سقف حد مجاز تعیین شده در قانون برخوردار گردد.
  • ج) سپس در صورت رعایت بند (ب) اطلاعیه و در خواست افزایش حد مجاز، می بایست درخواست مکتوب مودی مبنی بر ابراز فروش بیشتر از سقف تعیین شده از مودی اخذ و با توجه به فعالیت مودی، با اعمال نرخ ارزش افزوده (ماده 7 و ماده 26 قانون دائمی ارزش افزوده) بر فروش درخواست شده، اقدامات متناسب با پرداخت (صدور شناسه پرداخت)، ترتیب پرداخت یا ارائه تضامین پرداخت صورت پذیرد.
  • د) نتیجه اقدامات بند( ج) به همراه مدارک و مستندات به معاونت فناوری‏های مالیاتی ارسال گردد تا اقدامات لازم جهت افزایش حد مجاز در کارپوشه مودی انجام پذیرد.

شایان ذکر است پس از پیاده سازی بخش مورد نظر در سامانه مودیان، فرآیند درخواست و پرداخت مالیات متعلقه با ثبت درخواست مودی در کارپوشه خود و از طریق سامانه مودیان انجام خواهد گرفت.

رعایت حداکثر مجاز ماده 6 قانون مالیات بر ارزش افزوده، از الزامات کلیدی در مدیریت مالیاتی به شمار می‌رود. اگر از این حد تجاوز شود، خریدار ممکن است اعتبار دریافت نکند و فروشنده نیز باید مالیات بپردازد. با به کارگیری راهکارهای مناسب، می‌توان این مسائل را کاهش داد و به الزامات قانونی پایبند ماند. مدیریت دقیق امور مالی و برقراری ارتباط موثر با سازمان امور مالیاتی، مهم‌ترین عوامل موفقیت در این زمینه هستند.

در چارچوب این قانون، اگر فروش مودیان از حد مجاز فراتر رود، پس از اطلاع‌رسانی، کارپوشه آن‌ها غیر فعال می‌شود. برای افزایش حد مجاز فروش، مودیان باید یکی از روش‌های زیر را از طریق کارپوشه خود دنبال کنند:

الف: پرداخت یا تنظیم پرداخت مالیات

ب: ارائه تضامین کافی مانند سپرده بانکی، ضمانت بانکی یا وثیقه ملکی که پس از تایید اداره امور مالیاتی انجام می‌شود.

سازمان مالیاتی موظف است که فوراً اطلاعات مربوط به پرداخت مالیات یا ارائه تضامین را در کارپوشه ثبت کند. افزایش حد مجاز فروش باید تا پایان دوره جاری انجام شود.

تعیین حد مجاز فروش

هدف سازمان امور مالیاتی کشور از تعیین حد مجاز فروش چیست؟

هدف سازمان امور مالیاتی کشور از تعیین حد مجاز فروش این است که طبق ماده ۶ قانون پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان، این سازمان می‌تواند زودتر از موعد به نقدینگی (ارزش افزوده) از حساب مودیان دسترسی پیدا کند و این مبلغ را به حساب دولت واریز کند. این بدان معناست که برخلاف سال‌های گذشته، سازمان قبل از رسیدگی به ارزش افزوده، مبالغ مربوطه را دریافت می‌کند.

قوانین شرکت های فاقد سابقه و جدید تاسیس

برای شرکت‌های تازه تأسیس و فاقد سابقه، جمع صورتحساب‌های الکترونیکی در هر دوره مالیاتی نمی‌تواند بیش از سه برابر فروش اظهار شده در دوره مشابه سال قبل باشد. در این مورد، معافیت سالانه موضوع ماده ۱۰۱ قانون مالیات مستقیم نیز اعمال می‌شود. به عنوان مثال، برای سال ۱۴۰۲، سه برابر معافیت سالانه به این صورت محاسبه می‌شود: ۰۰۰ / ۰۰۰ / ۴۲۵ / ۱ = ۰۰۰ / ۰۰۰ / ۴۷۵ * ۳. اگر شرکتی بیشتر از این مقدار صورتحساب صادر کند، باید مالیات ارزش افزوده مربوطه را پرداخت کند.

برای شرکت‌هایی که چند سال است فعالیت می‌کنند، ملاک محاسبه، سه برابر فروش در فصل مشابه سال قبل و سه برابر معافیت سالانه است که بیشتر باشد.

تغییرات مرتبط با ماده ۶ قانون پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان طبق قانون تسهیل در تاریخ ۲۶ تیرماه ۱۴۰۲ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده، اما نیاز به تأیید شورای نگهبان دارد. این قانون تغییرات مهمی در قانون پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان ایجاد کرده و مزایای زیادی برای مودیان دارد، از جمله:

الف: الزامات قانونی برای اشخاص حقوقی از اول مهرماه ۱۴۰۲

ب: الزامات قانونی برای سایر مودیان از اول دی‌ماه ۱۴۰۲ ج: امکان پذیرش هزینه و اعتبار صورتحساب‌های الکترونیکی خارج از سامانه تا پایان سال ۱۴۰۳

د: امکان بخشودگی صد درصدی جرایم ماده ۲۲ قانون تا پایان ۱۴۰۳

طبق قانون تسهیل، حد مجاز فروش از ۳ برابر به ۵ برابر افزایش یافته و بدون شرایط خاصی می‌توان صورتحساب الکترونیکی صادر کرد. برای مطالعه بیشتر در مورد قانون تسهیل، به مقاله مربوطه مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید : مطالعه بیشتر در مورد قانون تسهیل

جمع بندی

در این مقاله به بررسی نکات مدیریت قوانین حد مجاز ماده 6 سامانه مودیان مالیاتی و عدول و عدم عدول از آن پرداختیم، ممنون که با ما همراه بودید. می توانید نظرات و سوالات خود را از بخش نظرات سایت یا با تلفن های پشتیبانی در میان بگزارید.

پشتیبانی سامانه صدور و ارسال صورتحساب لیمو در تماس باشید. تلفن پشتیبانی: 09030126376 - 09122411741

پشتیبانی رایگان 10 صبح تا 7 بعد از ظهر حتی ایام تعطیل

برای صدور و ارسال رایگان صورتحساب الکترونیکی خود می توانید از خدمات سامانه صدور وارسال صورتحساب الکترونیکی لیمو استفاده نمایید.



بیشتر بخوانید:

  1. صفر تا صد صدور و ارسال صورتحساب الکترونیکی رایگان به سامانه مودیان مالیاتی


  2. آیا صدور و ارسال صورتحساب الکترونیکی بدون نرم افزار ممکن است؟ معرفی نرم افزار واسط تحت وب سامانه مودیان لیمو

  3. چگونه کلید خصوصی و عمومی سامانه مودیان دریافت کنیم؟


  4. پر تکرار ترین خطاهای سامانه مودیان و روش رفع آنها


  5. قوانین و نکات صدور و ارسال صورتحساب صادرات به سامانه مودیان


  6. صورت وضعیت پیمانکاری چیست؟ آموزش ارسال صورتحساب قرارداد پیمانکاری


  7. مراحل دریافت شناسه یکتای مالیاتی


  8. نگاهی فنی به سامانه مودیان مالیاتی - نکات سامانه مودیان مالیاتی


  9. ارسال صورتحساب اصلاحی، آموزش صدور صورتحساب الکترونیکی اصلاحی، ابطالی و برگشتی


  10. تفاوت نوع اول و دوم صورتحساب الکترونیکی


  11. نحوه صدور و ارسال رایگان صورتحساب الکترونیکی به سامانه مودیان مالیاتی


  12. صورتحساب الکترونیکی مالیات چیست؟ انواع صورتحساب الکترونیکی


صفر تا صد صدور صورتحساب الکترونیکی نوع اول و دوم پارت اول
صفر تا صد صدور صورتحساب الکترونیکی نوع اول و دوم پارت دوم
صفر تا صد صدور صورتحساب الکترونیکی نوع اول و دوم پارت سوم
صفر تا صد صدور صورتحساب الکترونیکی نوع اول و دوم پارت چهارم
صفر تا صد صدور صورتحساب الکترونیکی نوع اول و دوم پارت پنجم
صفر تا صد صدور صورتحساب الکترونیکی نوع اول و دوم پارت شش و آخر


دیدگاهی وجود ندارد، شما اولین دیدگاه را ایجاد کنید.

  • * توجه: دیدگاه ها بعد از تایید مدیر سایت نمایش داده میشوند.
  • * توجه: دیدگاه های حاوی توهین و الفاظ نامناسب تایید نمی شوند.
  • * توجه: فقط دیدگاه های فارسی تایید میشوند.


مطالب محبوب مطالب جدید