خانه / لیست مقالات /

فراخوان های 10 گانه مالیات بر ارزش افزوده

فراخوان های 10 گانه مالیات بر ارزش افزوده-عکس
تاریخ نگارش : 1402/12/05 توسط : تیم سامانه لیمو

فراخوان های 10 گانه مالیات بر ارزش افزوده

در تیر ماه سال 1400، قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده تصویب و قانون دائم از دی ماه 1401، اجرایی شد. در این مطلب آموزش مالیات، قصد داریم شما را با جزئیات جدیدترین لیست مشمولین ارزش افزوده آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

فراخوانهای 10 گانه مالیات بر ارزش افزوده

گروه های ده گانه مشمول مالیات بر ارزش افزوده

در این قسمت شما را با لیست مشمولین ارزش افزوده بر اساس ده فراخوان ارزش افزوده، آشنا خواهیم نمود.

گروه 1: مشمولیت 01/07/1387

  • کلیه صادرکنندگان
  • کلیه واردکنندگان
  • فعالان اقتصادی با مجموع فروش 300 میلیون تومان یا بیشتر در سال 86 (به جز اشخاص حقیقی تابع شورای اصناف)
  • فعالان اقتصادی با مجموع فروش 125 میلیون تومان یا بیشتر در پنج ماهه آغازین سال 87 (به جز اشخاص حقیقی تابع شورای اصناف)

گروه 2: مشمولیت 01/07/1388

گروه 3: مشمولیت 01/01/1389

گروه 4: مشمولیت 01/07/1389

مشاغل مشمول فراخوان گروه چهارم مالیات بر ارزش افزوده

گروه 5: مشمولیت 01/07/1390

  • کلیه اشخاص حقوقی با مجموع فروش 100 میلیون تومان و بیشتر در سال‌های 87 تا 89 (که در گروه‌های قبل مشمول نبوده‌اند)
  • کلیه اشخاص حقوقی که قبل یا بعد از سال 90 ایجاد یا تاسیس شده‌ یا به ثبت رسیده یا می‌رسند، با مجموع فروش 100 میلیون تومان یا بیشتر در سال 90 یا سال‌های بعد (از اولین دوره مالیاتی بعد از رسیدن به سقف مذکور، مشمول شده یا خواهند شد)

نکته: آن دسته از اشخاص حقوقی که تنها به عرضه کالا یا ارائه خدمات معاف (از قانون ارزش افزوده) اشتغال دارند، در این گروه قرار ندارند.

گروه 6: مشمولیت 01/01/1394

مشاغل مشمول فراخوان گروه ششم مالیات بر ارزش افزوده

  • چلوکبابی‌ها، سالن‌های غذاخوری، سفره‌خانه‌های سنتی و اغذیه‌فروشی‌های زنجیره‌ای با مالکیت واحد و یا نام و نشان و عنوان تجاری واحد؛ فارغ از مساحت محل کسب و کار و نوع مجوز
  • بر اساس فراخوان های سازمان مالیاتی برای ثبت نام و اجرای تکالیف ارزش افزوده، کلیه فعالان حوزه رستوران و آشپزخانه‌ ها و کترینگها مشمول مالیات بر ارزش افزوده هستند. ارزش افزوده رستورانها و واحدهای تهیه و توزیع غذا، همانند ارزش افزوده سایر کالاها و خدمات به نرخ 9% محاسبه می‌شود. اما باید بدانید که به دلیل معافیت برخی مواد اولیه در تهیه غذا، ارزش افزوده دریافتی در واحدهای تهیه و توزیع غذا، بابت طبخ (فرآوری) و ارائه غذا و خدمات پذیرایی است.
  • اما لازم است بدانید ارزش افزوده پرداختی فعالان حوزه غذای آماده برای خرید مواد اولیه لازم، در بهای تمام شده آنها منعکس می‌شود.

بر اساس آخرین فراخوان سازمان مالیاتی برای کترینگها و کافی شاپها، کلیه واحدهای تهیه غذای آماده بدون هیچ محدودیت خاصی موظف به دریافت ارزش افزوده از مشتریان خود و پرداخت مالیات و عوارض در مهلت مقرر هستند. به این ترتیب مودیان موظف به رعایت قوانین و اجرای تکالیف قانونی به شرح زیر هستند:

ارزش افزوده جگرکی، بریانی، آش و حلیم

سازمان مالیاتی طی نامه‌ای اعلام نمود فعالان اقتصادی در حوزه جگرکی، بریانی، آش و حلیم که در فراخوان‌های قبلی مشمول ارزش افزوده نبوده‌اند، مشمول فراخوان مرحله نهم ارزش افزوده نخواهند بود.

یکی از انواع مراکز تهیه غذا که مخاطبان زیادی نیز دارد، فست فودها هستند. بر اساس فراخوان‌های مالیات بر ارزش افزوده، تنها اغذیه فروشی‌های زنجیره‌ای مجاز به دریافت ارزش افزوده هستند.

همچنین به استناد نامه فوق، فروشگاه‌های فست فود غیرزنجیره‌ای اعم از فعالان در حوزه ساندویچ، فست فود، اغذیه و پیتزافروشی، مجاز به دریافت ارزش افزوده نیستند.

ارزش افزوده مضاعف به رستورانها پرداخت نکنید

نکته مهمی که در زمینه ارزش افزوده رستوران ها وجود دارد، این است که معمولا در فاکتور فروش پس از درج کلیه اقلام مورد استفاده مصرف کننده، 9% جمع کل فاکتور به عنوان ارزش افزوده در نظر گرفته می‌شود. به عبارت دیگر، برخی رستوران ها، اقلامی نظیر نوشیدنی‌ها یا چاشنی‌های کارخانه‌ای که یک بار مالیات و عوارض آنها پرداخت شده را نیز مجددا در محاسبه ارزش افزوده فاکتور لحاظ می‌کنند. این مسئله غیرقانونی و قابل پیگرد است. لازم است بدانید که رستوران ها و سایر تهیه کنندگان غذای بیرون بر، تنها مجاز به دریافت ارزش افزوده برای مواد غذایی تهیه شده در آشپزخانه رستوران هستند.

نحوه تعیین مشمولیت ارزش افزوده تهیه کنندگان غذا

بر اساس اعلام سازمان مالیاتی، اظهار نظر نسبت به مشمولیت فعالان اقتصادی در حوزه تهیه غذا، مستلزم بررسی پرونده عملکرد، دفاتر و اسناد و مدارک و موضوع فعالیت مودیان بر اساس واقعیت‌های موجود و شرایط اعلام شده در فراخوان‌های نظام مالیات بر ارزش افزوده است و مطابق فعالیت مندرج در جواز کسب، تشابه فعالیت با مودیان حایز شرایط نمی‌توان مشمولیت این دسته از مودیان را مشخص نمود.

تعیین مشمولیت یا عدم مشمولیت مودیان پس از بررسی اسناد و مدارک موجود، توسط سازمان مالیاتی انجام می‌شود.

گروه 7: مشمولیت 01/07/1395

  • کلیه اشخاص حقوقی فعال با هر میزان فروش (که در گروه‌های قبل مشمول نبوده‌اند)
  • کلیه اشخاص حقوقی که پس از تاریخ این فراخوان نسبت به تاسیس، ثبت و انجام فعالیت اقتصادی اقدام می‌کنند؛ با هر میزان فروش از اولین دوره مالیاتی پس از آغاز فعالیت مشمول اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده هستند

گروه 8: مشمولیت 01/01/1399

  • کلیه جایگاه‌داران سوخت (فرآورده‌های نفت و گاز) با هر حجم از فروش یا درآمد (که در گروه‌های قبل مشمول نبوده‌اند)
  • کلیه اشخاصی که پس از تاریخ این فراخوان نسبت به ایجاد، تاسیس یا ثبت و آغاز فعالیت جایگاه سوخت اقدام می‌کنند؛ با هر میزان فروش از اولین دوره مالیاتی پس از آغاز فعالیت مشمول اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده هستند

گروه 9: مشمولیت 01/04/1402

كليه اشخاص حقيقی و حقوقی كه بر اساس شرایط فراخوان‌های مراحل اول تا هشتم ثبت نام و اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده تاکنون مشمول اجرای این نظام مالیاتی نشده‌اند، در صورت اشتغال به فعاليت‌های ذيل با هر ميزان فروش يا درآمد، مشمول مرحله نهم ثبت نام از ابتدای تیرماه سال 1402 خواهند بود:

  • تهیه و ارائه انواع غذا به صورت بیرون بر (آشپزخانه‌ها و کیترینگ ها) اعم از صنعتی یا خانگی
  • کافی شاپ­ ها

ارزش افزوده کترینگ و کافی شاپ، جدیدترین فراخوان ارزش افزوده است که از سوی سازمان مالیاتی اعلام شده است. بر اساس این فراخوان گروه جدیدی از مودیان مشمول اجرای تکالیف ارزش افزوده شده‌اند. در این مطلب آموزش مالیات همراه ما باشید تا شما را با فراخوان مرحله نهم مالیات بر ارزش افزوده کترینگ و کافی شاپ، مشمولین این فراخوان و تکالیف آنها آشنا نماییم.

کافی ‌شاپ ها و تهیه غذای بیرون بر، از اول تیرماه 1402 مشمول مالیات ارزش افزوده

سازمان مالیاتی در ابتدای سال 1402 بر اساس اطلاعیه‌ای کلیه فعالان اقتصادی و ‌صاحبان واحدهای تهیه غذا (آشپزخانه‌ها) و کافی شاپ‌ها را برای ثبت نام و اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده، فراخوان نمود.

متن اطلاعیه فراخوان نهم ارزش افزوده آشپزخانه و کافی شاپ

بر اساس این اطلاعیه به موجب ماده 13 قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب 02/03/1400، از آنجایی که تا زمان راه‌اندازی سامانه مودیان ترتیبات ثبت نام حسب مقررات قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب 1387 است، لذا بنا به اختیارات حاصل از مقررات ماده 18 قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب 1387/2/17، كليه اشخاص حقيقی و حقوقی كه بر اساس شرایط فراخوان‌های مراحل اول تا هشتم ثبت نام و اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده تاکنون مشمول اجرای این نظام مالیاتی نشده‌اند، در صورت اشتغال به فعاليت‌های ذيل با هر ميزان فروش يا درآمد، مشمول مرحله نهم ثبت نام محسوب و مکلف به اجرای مقررات قانون از ابتدای تیرماه سال 1402 خواهند بود:

  • تهیه و ارائه انواع غذا به صورت بیرون بر (آشپزخانه‌ها و کیترینگ ها) اعم از صنعتی یا خانگی
  • کافی شاپ­ ها

تذکر بسیار مهم:

فعالان اقتصادی که واجد شرایط مراحل اول تا هشتم ثبت نام و اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده بوده‌اند، حتی در صورت انطباق با شرایط مشمولیت مرحله نهم ثبت نام این نظام مالیاتی جزء مودیان مشمول مراحل قبلی ثبت نام و اجرای قانون محسوب و مکلف به اجرای مقررات از تاریخ شمول فراخوان مربوط، خواهند بود.

! این اطلاعیه در حکم بخشنامه برای ادارات کل امور مالیاتی، اتحادیه­‌های ذی­ربط و سایر مجامع و تشکل ­ها محسوب می‌گردد.

.گروه 10: مشمولیت 01/10/1402

کلیه فعالان اقتصادی که بر اساس شرایط فراخوان‌های مراحل اول تا نهم ثبت نام و اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده تاکنون مشمول اجرای این نظام مالیاتی نشده‌اند، در صورت اشتغال به فعالیتهای مذکور در متن این فراخوان که در انتهای مطلب به آن پرداخته شده است، با هر میزان فروش یا درآمد مشمول مرحله دهم ثبت نام محسوب و مکلف به اجرای مقررات از ابتدای دی ماه سال 1402 خواهند بود.

سامانه صدور و ارسال صورتحساب الکترونیکی رایگان و تحت وب لیمو



بیشتر بخوانید:

  1. صفر تا صد صدور و ارسال صورتحساب الکترونیکی رایگان به سامانه مودیان مالیاتی


  2. آیا صدور و ارسال صورتحساب الکترونیکی بدون نرم افزار ممکن است؟ معرفی نرم افزار واسط تحت وب سامانه مودیان لیمو

  3. چگونه کلید خصوصی و عمومی سامانه مودیان دریافت کنیم؟


  4. پر تکرار ترین خطاهای سامانه مودیان و روش رفع آنها


  5. قوانین و نکات صدور و ارسال صورتحساب صادرات به سامانه مودیان


  6. صورت وضعیت پیمانکاری چیست؟ آموزش ارسال صورتحساب قرارداد پیمانکاری


  7. مراحل دریافت شناسه یکتای مالیاتی


  8. نگاهی فنی به سامانه مودیان مالیاتی - نکات سامانه مودیان مالیاتی


  9. ارسال صورتحساب اصلاحی، آموزش صدور صورتحساب الکترونیکی اصلاحی، ابطالی و برگشتی


  10. تفاوت نوع اول و دوم صورتحساب الکترونیکی


  11. نحوه صدور و ارسال رایگان صورتحساب الکترونیکی به سامانه مودیان مالیاتی


  12. صورتحساب الکترونیکی مالیات چیست؟ انواع صورتحساب الکترونیکی


صفر تا صد صدور صورتحساب الکترونیکی نوع اول و دوم پارت اول
صفر تا صد صدور صورتحساب الکترونیکی نوع اول و دوم پارت دوم
صفر تا صد صدور صورتحساب الکترونیکی نوع اول و دوم پارت سوم
صفر تا صد صدور صورتحساب الکترونیکی نوع اول و دوم پارت چهارم
صفر تا صد صدور صورتحساب الکترونیکی نوع اول و دوم پارت پنجم
صفر تا صد صدور صورتحساب الکترونیکی نوع اول و دوم پارت شش و آخر


دیدگاهی وجود ندارد، شما اولین دیدگاه را ایجاد کنید.

  • * توجه: دیدگاه ها بعد از تایید مدیر سایت نمایش داده میشوند.
  • * توجه: دیدگاه های حاوی توهین و الفاظ نامناسب تایید نمی شوند.
  • * توجه: فقط دیدگاه های فارسی تایید میشوند.


مطالب محبوب مطالب جدید